Posts

Seoul Garden done !

Image
Assalamualaikum Dari sem lalu plan mau makan Seoul Garden sama2...so kali ni jadi suda sebab awal sem belum busy2 lagi..Seoul Garden ni ada di Imago KK...Style makan ala2 steamboat gitu laaa...kira kepala aroung RM35++ gitu la...makanlaa sampai puas yaa..haha...
Before ke sini... 'puasa' laa dulu..bawa laa perut kosong yaa...pastikan stay laa berjam-jam di situ...rugi bayar mahal x mkn puas..haha..seriously...boleh feeling2 korean laaa di situ..haha..
tgk gaya kami di Seoul Garden 



Heaven bila kau ada geng yg kuat makan..soo bgabung laa kuat makan tu haha
Love,Zira

Bila Girls jalan-jalan

Image
Assalamualaikum Mau throwback cerita hari tu masa jalan2 dgn gegurls saya...unplanned date masa raya aidiladha hari tu...ngam2 semua x balik kampung...so dtg gila nak sewa kereta...semata2 nak pg makan lokan makan..puding kelapa...dan pg KOKOL HAVEN..hahaha... anyway...jalan2 ni hanya kami 4 orang perempuan sahaja...no boys allowed..hahaha...
Konon mau ke Suria Sabah laa dulu jalan2 window shopping...tp gila penuh parking masa tu...so batalkan niat nak window shopping...jam pun nak dkt pukul2 ptg..kami pun pg makan lokan bakar...seriously sgt 'gantung' hahaha...tapi kawal laaa makan tu sbb konon2 nak makan sayap ayam bakar dkt Tg. Lipat...
Pastu...teruskan perjalanan ke Kokol Haven...masa tu hujan kira lebat juga laa..tp kami tetap teruskan projek gila kami...nak naik Bukit Kokol tu kira 10km juga..haha..excited gila bila tgk view dari tempat tggi...Kononnya mau singgah ke Kokol Haven Resort tu...tp disebabkan hujan bila sampai atas kami pun turun balik dgn hampaa..haha..klu t…

I love Matte Lipstik :)

Image
Assalamualaikum Lipstik sekarang ada mcm2 jenis..depends kepada si pemakai..tapi saya pilih matte lipstik...dulu2 guna lipbalm jaa...Lip Ice tu dulu favret saya...bila pakai terus colour natural pink... Tapi disebabkan saya jenis yg susah mau tahan lama pakai lipstik so I try pakai Matte...Ini pun since cousin saya bg try pakai...Ingat kan Matte ni keras mcm cat hahaha...bila pakai seriously soft dan ringan...bergantung dgn matte yg di pakai...jgn pakai matte yg sembarangan tau bole effect kulit bibir kita...
Setelah mula jatuh cinta dgn Matte...Saya try laaa tgk2 matte yg terbaik...Buat masa ni saya guna Matte dri Maybelline & Silky Girl..Harga murah2 jaa..boleh dpt di guardian & watsons... Lipstik NYX pun soft juga tau..tapi bila pg tgk dkt Sephora (KK) dah xda warna plhan..
Kebaikan Matte ni...bila pakai akan terus kering dan xkan bagi kesan..selalunya lipstik akan bg kesan dkt tgn..bila minum air di gelas ada jaa kesan lipstik singgah...hehe...So...try laa Matte yerr...
 M…

Throwback raya

Image
Assalamualaikum Boleh bhaa kan throwback balik moment raya hehe...raya tahun x meriah sgt sebab abg saya raya tempat mertua dia..soo si kecil Maihara Latisya x daa laa bagi ceria masa raya...and then family sebelah mak ayah pun kurang byk beraya dgn keluarga sebelah...
Raya tahun tema biru...Asal ada jaa..mood raya hilang kelaut... Raya dgn classmates form 6 pun x meriah sbb kurang anggota..semua sibuk dgn komitmen masing2 Enjoy my raya moment ^^


sepupu sebelah mak
family sebelah ayah (xsemua ada)
my classmate

Raya tahun ni ala kadarr...kira jimat2 juga..kuih raya tak beli byk takut x habis...hehe..will update more later...see yah !
Love,Zira

I'm back

Assalamualaikum
Yaaa...I'm back...
It's been setahun...hahaha...full with kesibukan kuliah...Sorry morry sebab lama bebenoo x update maybe readers setia saya dah lariiiiiii...heee...nvm...
Sorry again...I've to delete all my entry before...Terlalu banyakkkkk moment yg mampu throwback jiwa dan fikiran saya...hehe...emosi pulakk...
Iyalaa...just a little entry...next saya post new entry psl raya...walaupun sudaa lama limpass..haha... kan throwbackkk...huhu ^_^
Love,Zira