Bila Girls jalan-jalan

Assalamualaikum

Mau throwback cerita hari tu masa jalan2 dgn gegurls saya...unplanned date masa raya aidiladha hari tu...ngam2 semua x balik kampung...so dtg gila nak sewa kereta...semata2 nak pg makan lokan makan..puding kelapa...dan pg KOKOL HAVEN..hahaha...
anyway...jalan2 ni hanya kami 4 orang perempuan sahaja...no boys allowed..hahaha...

Konon mau ke Suria Sabah laa dulu jalan2 window shopping...tp gila penuh parking masa tu...so batalkan niat nak window shopping...jam pun nak dkt pukul2 ptg..kami pun pg makan lokan bakar...seriously sgt 'gantung' hahaha...tapi kawal laaa makan tu sbb konon2 nak makan sayap ayam bakar dkt Tg. Lipat...

Pastu...teruskan perjalanan ke Kokol Haven...masa tu hujan kira lebat juga laa..tp kami tetap teruskan projek gila kami...nak naik Bukit Kokol tu kira 10km juga..haha..excited gila bila tgk view dari tempat tggi...Kononnya mau singgah ke Kokol Haven Resort tu...tp disebabkan hujan bila sampai atas kami pun turun balik dgn hampaa..haha..klu tgu hujan stop mmg sampai ke malam laa...x berani kalau gelap2...kawasan mmg sunyi masa tu...tapi ada juga singgah2 dkt tmpat yg boleh nampak view bandar KK...boleh laa..kira puas hati...xpaaa..next time..kita kena kaji cuaca dulu before naik Bukit Kokol yaa..haha

Lepas dri Bukit Kokol...ingatkan mau singgah makan Pisang Ijo dkt Pasar Philipin...tp xda parking lg..penuh ooo...so kami teruskan ke Tg. Aru saja...beli kacang rebus..jagung...dan makan2 di Perdana Park...tgk air2 colourful...after that pg singgah Tg. Lipat cari sayap ayam bakar...tapi tapi...dkt Tg. Lipat tu kira spoil mood kami mmg...next entry saya cerita yaa..sabar,,,hehe







Kira program kami hari tu mmg utk makan makan makan...haha...

Love,Zira

Comments

Popular posts from this blog

Seoul Garden done !

I love Matte Lipstik :)